Zoeken in:

Waarom Federatie TMV

Voor iedereen die op zoek is naar een vakbekwame taxateur, makelaar of veilinghouder!
Onze leden, allen “adviseurs van waarde” kunnen u bijstaan bij het taxeren, makelen of veilen van uw kostbaarheden.

De Federatie TMV is de enige beroepsorganisatie van gecertificeerde taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken in Nederland.
De Federatie wil o.a. de beroepsbelangen behartigen van de aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders en daarnaast de kwaliteit en de vakbekwaamheid van haar leden bewaken en bevorderen.

Het beroep van taxateur, makelaar en/of veilinghouder is een zogenaamd vrij beroep. De overheid stelt geen eisen aan deze beroepsgroep. Dit heeft zij in het verleden wel gedaan; vroeger diende men “beëdigd” te worden door de rechtbank of de Kamer van Koophandel. Beëdigingen bestaan niet meer voor taxateurs en veilinghouders; wel voor makelaars! Om toch het hoge niveau van professionaliteit te behouden, heeft TMV besloten certificering van de vakbekwaamheid én persoonscertificering als toelatingseis te hanteren: Een lid van de Federatie dient te beschikken over aantoonbare vakkennis (door middel van het afleggen van een examen op het betreffende vakgebied) en ingeschreven te staan in het persoonsregister van Hobéon.

De aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders zijn onderverdeeld in secties en in tal van specialisaties o.a. op de gebieden van kunst en antiek, muziekinstrumenten, merken en modellen, machinerieën en bedrijfsinventarissen, etc.
Een overzicht van alle vakgebieden en meer informatie vindt u onder de betreffende secties.