Persbericht 26 oktober 2022

De Federatie TMV, dé beroepsorganisatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken, organiseert een kennismaking met de branche op de tweede editie van de Nationale Dag van Waarde op zaterdag 8 oktober 2022.

Dankzij een open dag bij de deelnemers kan een breed publiek op laagdrempelige wijze kennismaken met de werkzaamheden van de TMV-leden. Op diverse locaties in het land worden van 11.00 tot 16.00 uur activiteiten georganiseerd.

De Federatie TMV bestaat 71 jaar. Haar leden verzorgen de waardebepaling en veiling van kunst, antiek en andere roerende zaken als machinerieën en bedrijfsinventarissen, hedendaagse of klassieke vervoersmiddelen.

Voor veel mensen is het benaderen van een taxateur iets waarmee ze niet vaak te maken krijgen. Soms moet het, voor een verkoop, soms ben je nieuwsgierig naar de waarde van bijvoorbeeld een erfstuk. Dan is het belangrijk om een betrouwbare expert in te schakelen als het om waardebepaling (geld) gaat. Hoe weet je dan bij wie je terecht kunt?

Of men nu gespecialiseerd is in sieraden, kunst, tractoren of bedrijfsinventarissen – alle bij de Federatie TMV aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders hebben een vakbekwaamheidsexamen afgelegd en zijn officieel gecertificeerd. Zij volgen eenduidige, zware gedrags- en beroepsregels en hanteren uniforme waardebegrippen, zodat hun waardeoordeel altijd kan worden getoetst.

Op 8 oktober 2022, de Nationale Dag van Waarde, kan de consument kennismaken met taxateurs, veilinghouders en makelaars in de regio. De deelnemende leden organiseren een open dag en vullen zelf de activiteiten in: met een lezing, een rondleiding of een gratis mini-taxatie – is het top of troep? Iedereen kan binnenlopen, vragen stellen en rondkijken. De variatie in het vakgebied zal velen verrassen, net als de uitgebreide kennis die de experts bezitten.

Kijk op de website nationaledagvanwaarde.nl om te zien wie van onze experts u op 8 oktober kunt bezoeken bij u in de buurt.

Banner Nationale Dag van Waarde 8 okober 2022